Grilletato di Vitello ala Toscana

60 dkg telecí plece, 1 lžíce olivového oleje, 5 dkg másla, 4 dkg šunky, 1 cibule, 2 deci Toskánského bílého vína, sůl, pepř, 20 dkg brambor, 1 lžíce sekané zelené petrželky, citrónová kůra a česnek.Telecí maso si nakrájíme na kousky a s drobně nasekanou šunkou a cibulí orestujeme na oleji s máslem. Potom podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Když je maso skoro měkké přidáme oloupané nakrájené brambory a dusíme ještě 15 minut. Takto hotové jídlo dáme do vyhřáté mísy a posypeme směsí strouhané citrónové kůry, drobně sekaného česneku a zelené petrželky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.