Bramborové vdolky
Suroviny: 280 g hrubé mouky, 2 střední ve slupce vařené brambory, 1 žloutek, lžíce tuku, 10 g droždí a 1 prášek do pečiva, 50 g cukru moučky. Na zdobení povidla s trochou rumu, tvrdý tvaroh, případně i kysaná smetana.
Postup: Oloupané brambory nastrouháme najemno (mrkvové struhadlo), posypeme moukou, přidáme droždí i prášek, žloutek a tuk a vypracujeme těsto. Hned z něj tvarujeme vdolky (můžeme vyválet silnou placku a vykrajovat sklenkou), skládáme na plech s pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme. Pak mažeme švestkovými povidly, která jsme rozmíchali s trochou rumu, sypeme strouhaným tvarohem a můžeme zdobit lžičkou kysané smetany.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.