Rychlá koprovka s vajíčkem
Suroviny: Brambory, vajíčka, máslo, hladká mouka, mléko, ocet, kopr, sůl, cukr.
Postup: Dáme vařit brambory – nejlépe nové, dáme vařit vajíčka. Uděláme máslovou jíšku, rozvaříme ji s vodou, osolíme, mírně doladíme cukrem, přidáme kopr a povaříme, v závěru přidáme ještě mléko a trochu octa. Na talíři přelijeme brambory a vařené vajíčko omáčkou, můžeme ještě ozdobit syrovým sekaným koprem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER A IVA ŠPRTOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.