Rychlá koprovka s vajíčkem

Suroviny: Brambory, vajíčka, máslo, hladká mouka, mléko, ocet, kopr, sůl, cukr.

Postup: Dáme vařit brambory – nejlépe nové, dáme vařit vajíčka. Uděláme máslovou jíšku, rozvaříme ji s vodou, osolíme, mírně doladíme cukrem, přidáme kopr a povaříme, v závěru přidáme ještě mléko a trochu octa. Na talíři přelijeme brambory a vařené vajíčko omáčkou, můžeme ještě ozdobit syrovým sekaným koprem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER A IVA ŠPRTOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.