Opilá hruška
Sladká tečka na závěr… Suroviny a postup: Oloupanou celou hrušku povaříme v červeném víně, necháme vychladnout, pak nakrájíme na plátky a tím vznikne efekt,že má okraje červené a uprostřed zůstane světlá, k tomu si rozpečeme jakýkoliv sýr. Přelijeme medovou marinádou - smícháme trochu vína, co zbylo z vaření hrušky, se 2 lžičkami medu, nasekanými ořechy a trochou worcestru.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.