Pivní cibulačka

Krásně zahřeje… Suroviny a postup: 8 cibulí, 8 dl vývaru, 2 dl piva, kousek ovčího sýra na strouhání, 4 stroužky česneku, 1 lžíce másla, olej, 2 špetky cukru, drcený kmín, mletý pepř, sůl, petrželka na ozdobu. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, orestujeme v hrnci s olejem a máslem, dokud lehce nezezlátnou. Přidáme cukr, promícháme, necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme pivem, pomalu vaříme, dokud se téměř všechna tekutina neodvaří. Přilijeme horký vývar a vaříme mírně 15 minut. Cibulačku dochutíme a na talířích posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a sekanou petrželkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.