Pivní cibulačka
Krásně zahřeje… Suroviny a postup: 8 cibulí, 8 dl vývaru, 2 dl piva, kousek ovčího sýra na strouhání, 4 stroužky česneku, 1 lžíce másla, olej, 2 špetky cukru, drcený kmín, mletý pepř, sůl, petrželka na ozdobu. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, orestujeme v hrnci s olejem a máslem, dokud lehce nezezlátnou. Přidáme cukr, promícháme, necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme pivem, pomalu vaříme, dokud se téměř všechna tekutina neodvaří. Přilijeme horký vývar a vaříme mírně 15 minut. Cibulačku dochutíme a na talířích posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a sekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.