Martinské rohlíky bez kynutí
Pro upospíchané kuchařky… Suroviny a postup: Do mísy dáme 600 g hl. mouky, 1 prášek do pečiva, l sáček sušeného droždí, půl lžičky soli, 1-2 lžíce cukru, 2 vejce, 2 dl oleje a zaděláme. Hladké vláčné těsto hned rozdělíme asi na 6 bochánků, rozválíme na kulaté placky, ty rozkrájíme na 8 dílů, naplníme (mák, ořechy, povidla…), svineme, dáme na plech na pečicí papír, potřeme vajíčkem a v troubě vyhřáté asi na 175 stupňů pečeme. Pak můžeme ještě pocukrovat.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A HANA KAUCKÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka