Kapr na žampiónech s ořechy

Kapra zná každý… Suroviny a postup: Očištěný kapr (asi 1 kg), olej, sůl, sladká paprika, pepř, hl. mouka, 1/2 dl smetany, 1 dl bílého vína, 70 g hrubě sekaných vlašských ořechů, 120 g žampiónů, citrón. Kapra nakrájíme na podkovy, osolíme, opepříme, opaprikujeme, mírně pomoučíme a zvolna pečeme na oleji s ořechy. Pak přidáme nakrájené žampióny, 2 plátky citronu, bílé víno a dusíme pod pokličkou. Potom rybu vyndáme a šťávu zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali trošku mouky. Necháme zavařit a touto šťávou polijeme kapra a zdobíme citrónem. Podáváme s bramborami.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MILENA POSPÍCHALOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.