Martinovy roštěnky
Renata Pírková na ně nedá dopustit Suroviny a postup: 4 roštěnky lehce naklepeme, okraje několikrát nařízneme, aby se pak plátky masa nekroutily, osolíme, opepříme, na kousku rozehřátého sádla z obou stran opečeme a pak odložíme do tepla. Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 2 na proužky nakrájené kapie, 1 sekanou feferonku, podusíme, pak zaprášíme 1-2 lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme trochou vody a povaříme, až šťáva zahoustne. Nakonec přidáme lžíci obyčejné hořčice a necháme jen přejít var. Touto šťávou pak přeléváme hotové roštěnky už na talíři. Podáváme s rýží.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.