Krautfleckln

Fleky se zelím… Suroviny a postup: Z vajíčka, lžičky vody a hromádky hrubé mouky velké asi jako vyklepnuté vajíčko, špetičky muškátového květu a trochy soli vypracujeme tužší těsto, které dáme na chvíli odpočinout a mezitím takhle zpracujeme další dva bochánky. Pak bochánky vyválíme do tenka a dáme oschnout asi na půlhodinky. Mezitím na sádle nebo oleji do zlatova osmahneme na kostičky nasekanou cibuli, na ni dáme sáček kysaného zelí, dochutíme ho paprikou, případně i solí a cukrem, malinko podlijeme a dusíme do měkka. Pod cibuli můžeme dát i nakrájenou slaninu. Těstové placky nakrájíme na čtverečky a vhodíme je do vroucí osolené vody, vaříme asi 7 minut, až změknou. Ocedíme je, vmícháme je do zelí, trochu zasmahneme a před podáváním ještě vmícháme kysanou smetanu. Lze použít i syrové zelí, ale déle se dusí.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!