Rybí nákyp
Nezapomínejte na ryby… Suroviny a postup: 100 g rybího masa bez kostí podusíme (podle potřeby mírně podlijeme), rozmělníme a smícháme s jedním nakrájeným, předem v mléce namočeným rohlíkem – nejlepší je rozmixovat. Okořeníme sekanou petrželkou. Směs navrstvíme do vymazané misky a ve vodní lázni pod pokličkou asi čtvrt hodiny vaříme. Podáváme s vařeným bramborem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.