Tvarohový nákyp
Sladká tečka za ruským týdnem… Suroviny a postup: Utřeme 5 žloutků se 75 g cukru a špetkou soli. Do pěny přimícháme 1 vanilkový cukr, 750 g dobrého měkkého tvarohu (raději z alobalu než z vaničky), hrst opláchnutých rozinek a úplně na závěr přimícháme zlehka tuhý sníh z bílků. Těsto vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy dobře vymazané máslem a vysypané strouhankou (připravíme si ji předem, aby těsto se sněhem zbytečně „nespadlo“), v méně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.