Kuřecí řízečky pečené nasucho

Pochutnáte si a přitom se vyhnete tukem nasáklému trojobalu.

Suroviny:
4 kuřecí řízky
100 g strouhaného sýra (vyzkoušejte eidam nebo nivu – pak méně solíme)
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce bílého jogurtu
3 lžíce hladké mouky
hrstka sekané petrželky

Postup:

1. Řízky opláchneme a osušíme.

2. V misce smícháme hořčici s jogurtem a vložíme do směsi řízky, aby se pěkně celé obalily. Mísu zakryjeme folií a dáme přes noc do ledničky.

3. Strouhaný sýr smícháme s moukou a petrželkou, v této suché směsi postupně obalíme řízky z jogurtovo-hořčičné marinády a klademe je na plech, na pečicí papír.

4. Plech dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 40-45 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.