Kuřecí řízečky pečené nasucho
Pochutnáte si a přitom se vyhnete tukem nasáklému trojobalu.
Suroviny:
4 kuřecí řízky
100 g strouhaného sýra (vyzkoušejte eidam nebo nivu – pak méně solíme)
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce bílého jogurtu
3 lžíce hladké mouky
hrstka sekané petrželky
Postup:
1. Řízky opláchneme a osušíme.
2. V misce smícháme hořčici s jogurtem a vložíme do směsi řízky, aby se pěkně celé obalily. Mísu zakryjeme folií a dáme přes noc do ledničky.
3. Strouhaný sýr smícháme s moukou a petrželkou, v této suché směsi postupně obalíme řízky z jogurtovo-hořčičné marinády a klademe je na plech, na pečicí papír.
4. Plech dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 40-45 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.