Rajčata plněná vajíčkovou směsí

Chutná večeře nebo předkrm – nezklame ani oko, ani jazyk.

2 vejce
1 kostička lučiny nebo podobného sýra nebo 100 g tvarohu
3 lžíce majonézy
1 cibule
1 lžíce másla
sůl
petrželka
4-5 rajčat

Postup:

1. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme vejce, osolíme a rozmícháme. Dosmažíme jako míchaná vajíčka a necháme vychladnout.

2. Připravíme rajčata – rozkrojíme na poloviny, opatrně lžičkou vydlabeme zrníčkové vnitřky, můžeme je využít třeba na přípravu rajské polévky (přidáme k nim i další celá rajčata).

3. Do vychladlých usmažených vajíček vmícháme lučinu a majolku, směsí pomocí lžičky naplníme prázdné půlky rajčat, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.