Tvarůžkové smaženky

Pro přípravu si vyberte pěkný den, když můžete nechat okna v kuchyni otevřená!

Suroviny:
10 olomouckých tvarůžků
20 plátků salámu o stejném průměru (poličan, vysočina, paprikáš…)
2 vejce
2,5 lžíce hladké mouky
2-3 lžíce mléka
tuk na smažení

Postup:

1. Kolečka salámu oloupeme a v okrajích nařízneme, přilepíme je z obou stran každého tvarůžku. Kdyby nechtěla držet, pomůžeme si namáznutím troškou hořčice.

2. Umícháme těstíčko z vajec, mléka a mouky, postupně v něm obalujeme tvarůžky se salámem a smažíme v rozehřátém tuku z obou stran.

3. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, komu by se zdálo málo kalorií, přidá si tatarskou omáčku, a zeleninový salát rozhodně nic nezkazí. Podobně můžeme připravit i hermelín, který rozkrojíme podélně na poloviny.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.