Rychlý ovocný koláč s drobenkou

Pokud se nesní, vydrží křehký i 14 dní. Ale ještě nikdy nikdo to nevyzkoušel, prostě zmizí dřív.

Suroviny:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3/4 hrnku cukru krupice
1 hrnek mléka
1 vejce
1 hrnek oleje
tuk na vymazání vyššího a většího plechu+ hrubá mouka na vysypání
ovoce kompotované nebo čerstvé
na drobenku: půl hrnku hrubé mouky
půl hrnku cukru
100 g másla

Postup:

1. Vymažeme a vysypeme plech nebo ho vyložíme pečicím papírem.

2. Suroviny na drobenku rozemneme v misce.

3. V hnětači nebo elektrickými metličkami zpracujeme těsto – ušleháme vejce s cukrem, olejem a mlékem, přišleháme obě mouky s prosátým práškem do pečiva.

4. Těsto vlijeme na připravený plech, poklademe ovocem. Kompot samozřejmě předem scedíme, větší ovoce rozkrájíme na menší kousky. Posypeme drobenkou a v troubě vyhřáté na 170 stupňů upečeme.

Dobrou chuť vám přeje Ivana Úlehová a Český rozhlas Sever!