Kuře na česneku se špeclemi

Špecle to k nám z bavorské kuchyně nemají daleko a těmto „malým vrabcům“ se na českém stole pěkně daří…

Suroviny:
1 kuře
1 balíček špeclí (speciální těstoviny)
6-8 stroužků česneku
3 lžíce másla
sůl

Postup:

1. Z kuřete odkrojíme stehna a prsa – zkrátí se tím doba pečení a kostru můžeme využít na kuřecí vývar.

2. Maso osolíme a dáme do pekáčku společně s máslem a oloupanými česneky, mírně podlijeme a pečeme.

3. V závěru pečení odklopíme, aby se udělala zlatavá kůrčička.

4. Vodu ve velkém hrnci uvedeme do varu, osolíme a do vroucí nasypeme špecle, zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a uvaříme.

5. Na talíři pak špecle přelijeme vypečenou šťávou, navrch dáme maso a pečené česneky.