Lutenice nebo taky falešný tatarák

Původní bulharská ljutenica je směs rajčat, paprik, cibule, česneku, pepře a oleje, vyladěná solí a troškou cukru. Lutenice udělala slušný úkrok stranou…

Suroviny:
6 vařených brambor
1 velká cibule nebo 2 menší
asi 6 feferonek
3-4 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1,5 lžíce worcesteru
1,5 lžíce oleje
sůl
sladká mletá paprika

Postup:

1. Uvařené studené brambory rozmačkáme nahrubo vidličkou.

2. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k ní utřený česnek a najemno nasekané feferonky, olej, kečup, worcester, mletou papriku a sůl.

3. Okořeněnou cibuli přimícháme k rozmačkaným bramborám a dobře promícháme. Mažeme na topinky nebo použijeme jako zpestření ke grilovanému masu.

Dobrou chuť vám přeje Marcela Pekařová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.