Vepřové závitky se sardelí
Zní to trochu divoce, ale vyzkoušejte a možná, že najdete nové obohacení rodinného jídelníčku.
Suroviny:
4 vepřové řízky (mohou být i z plecka)
2 lžičky sardelové pasty
50 g másla
50 g anglické slaniny
1 cibule
50 g sádla nebo oleje
sůl
lžíce hladké mouky
Postup:
1. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou.
2. Řízky naklepeme, osolíme, potřeme sardelovým máslem, stočíme a ještě obalíme plátkem anglické slaniny. Vše upevníme párátky a poprášíme hladkou moukou.
3. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, na ni položíme připravené závitky a opečeme je ze všech stran.
4. Vysmahnutou šťávu zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Pokud je šťáva řídká, můžeme v závěru zahustit troškou hladké mouky rozkvedlané ve studené vodě. Povaříme.
5. Podáváme s rýží nebo s bramborem. Kdo si netroufá na sardelovou pastu, připraví si máslo s dvěma lžičkami hořčice.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.