Slavnostní řezy s krémem, sušenkami a čokoládou
Dá to sice trochu té práce, ale vyplatí se!
Suroviny:
na těsto: 6 vajec
6 polévkových lžic cukru
6 polévkových lžic polohrubé mouky
na krém: 250 g měkkého tvarohu
200 ml šlehačky
200 ml kysané smetany
2 vanilkové cukry
2 lžíce cukru
pikantní marmeláda
balíček BeBe sušenek
čokoládová poleva
Postup:
1. Ušleháme elektrickými metličkami vejce s cukrem do pěny, v závěru přišleháme postupně 3-4 lžičky vody a nakonec vešleháme prosátou mouku. Můžeme použít jakýkoli osvědčený recept na piškotové těsto.
2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Necháme vystydnout.
3. Mezitím připravíme krém – ušleháme tvaroh s kysanou smetanou a šlehačkou, osladíme vanilkovými cukry a trochou cukru.
4. Na studený korpus natřeme pikantní marmeládu – nejlépe červenou pro barevný kontrast. Pak na to rozetřeme bílý krém, poklademe ho sušenkami a přelijeme polevou.
5. Necháme mírně zatuhnout a nožem si naznačíme řezy podle tvaru sušenek. Po úplném vychladnutí dokrojíme. Nebo krájíme nožem namáčeným v horké vodě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.