Široké nudle s houbami

Patří sem i sklenka červeného vína, zbytek vypijte k jídlu.

Suroviny:
400 g širokých nudlí
4-5 stroužků česneku
miska čerstvých hub nebo hrst sušených
1,5-2 dl červeného vína
100 g parmezánu nebo eidamu
pepř
petrželka
sůl
olivový olej

Postup:

1. Nakrájíme česnek na plátky a krátce je orestujeme na oleji. Přidáme nakrájené čerstvé houby, nebo houby sušené, předem namočené. Podusíme, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku a za stálého míchání vydusíme tekutinu. Houby by měly být měkké.

2. Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a promícháme s houbami.

3. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem nebo obyčejnějším eidamem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.