Medový tvarohový koláč

Málo surovin, ale velký efekt!

Suroviny:
na těsto: půl másla (125 g)
125 g hladké mouky
45 g cukru
1 lžíce studené vody
na náplň: 250 g měkkého tvarohu
2 vejce
2 lžíce tekutého medu
1 lžička mleté skořice

Postup:

1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a rozsekané máslo a se lžicí vody zaděláme hladké těsto.

2. Na pomoučeném válu těsto rozválíme a dáme do koláčové formy.

3. Tvaroh ušleháme s vejci a medem, přidáme půl lžičky skořice, promícháme a naneseme na těsto ve formě. Poprášíme zbytkem skořice.

4. Koláč dáme do středně předehřáté trouby (160-170 stupňů) a asi půlhodiny až 35 minut pečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.