Nekynuté koláče

Velké kouzlo - kynuté koláče z nekynutého těsta...nebo naopak?

Suroviny a postup: Do čtvrt litru mléka dáme asi 8 kostek cukru, necháme je rozpustit, přidáme rozdrobených 100 g droždí a necháme vzejít. Pak kvásek vlijeme do půl kg hladké mouky společně se 4 žloutky, 2 deci oleje, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a trochou soli. Dobře vypracujeme hladké těsto a necháme je jen 7 minut odpočinout, pak hned tvoříme malé koláčky, do kterých zabalíme ochucený tvaroh, do zabaleného koláčku uděláme opatrně důlek a do něj dáme ještě kousek tužších povidel, okraje potřeme rozmíchaným bílkem, posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě pečeme. Na plech sázíme dál od sebe, dost nabudou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!