Nadívané houby (M. Veselka)
Suroviny: Houby vhodné k nádivce – hřib smrkový, dubový, borový, klouzek, smrž, křemenáč…, kloboučky mladých bedel, ještě zavřené o průměru asi 5 cm, sůl, pepř, sekaný kmín, vajíčka, máslo a olej, strouhanka, hrubá i hladká mouka, brambory, citron.
Postup: Nejdřív uděláme smaženici ze směsi hub, okořeníme pepřem a kmínem, osolíme, spojíme vejci, přidáme asi lžíci hrubé mouky a lžičku másla na zjemnění. Necháme zchladnout a mezitím si připravíme kloboučky bedel. Naplníme je smaženicí, opatrně obalíme jako řízek v trojobalu, na oleji osmažíme, na talíři zakapeme citronem a podáváme s bramborem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A POSLUCHAČI ČESKÉHO ROZHLASU SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.