Muffiny s levandulí
Pečením sice levandule ztrácí barvu, ale vůni si zachová.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- asi 3 lžíce jemných ovesných vloček
- půl hrnku cukru
- 1 vejce
- 9 lžic podmáslí
- 7 lžic oleje
- 3/4 kypřicího prášku
- špetka soli
- trochu levandulových kvítků
Postup:
- Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a troubu zapneme na střední stupeň – tj. 175-180 stupňů.
- V míse smícháme mouku, vločky, cukr, kypřicí prášek a špetku soli.
- V jiné míse vidličkou prošleháme vejce, olej a podmáslí, tekutou směs vlijeme do směsi sypké a krátce promícháme.
- Lžící plníme košíčky asi do tří čtvrtin, na povrch dáme levandulové kvítky a v předehřáté troubě necelou půlhodinku pečeme.
Související
-
Mrkvové muffiny
Pokud nemáte speciální formu na muffiny, pečte na malém plechu jako řezy, nebo ve formě na dort.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.