Muffiny s levandulí
Pečením sice levandule ztrácí barvu, ale vůni si zachová.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- asi 3 lžíce jemných ovesných vloček
- půl hrnku cukru
- 1 vejce
- 9 lžic podmáslí
- 7 lžic oleje
- 3/4 kypřicího prášku
- špetka soli
- trochu levandulových kvítků
Postup:
- Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a troubu zapneme na střední stupeň – tj. 175-180 stupňů.
- V míse smícháme mouku, vločky, cukr, kypřicí prášek a špetku soli.
- V jiné míse vidličkou prošleháme vejce, olej a podmáslí, tekutou směs vlijeme do směsi sypké a krátce promícháme.
- Lžící plníme košíčky asi do tří čtvrtin, na povrch dáme levandulové kvítky a v předehřáté troubě necelou půlhodinku pečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.