Muffiny s levandulí

Pečením sice levandule ztrácí barvu, ale vůni si zachová.

Ingredience
  • 1 hrnek hladké mouky
  • asi 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • půl hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 9 lžic podmáslí
  • 7 lžic oleje
  • 3/4 kypřicího prášku
  • špetka soli
  • trochu levandulových kvítků

Postup:

  1. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a troubu zapneme na střední stupeň – tj. 175-180 stupňů.
  2. V míse smícháme mouku, vločky, cukr, kypřicí prášek a špetku soli.
  3. V jiné míse vidličkou prošleháme vejce, olej a podmáslí, tekutou směs vlijeme do směsi sypké a krátce promícháme.
  4. Lžící plníme košíčky asi do tří čtvrtin, na povrch dáme levandulové kvítky a v předehřáté troubě necelou půlhodinku pečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.