Mrkev s fazolkami

Když už vegetarián neví, čím by jídelníček obohatil...

Suroviny:
4-5 mrkví
asi 500 g čerstvých fazolek
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
kelímek smetany na vaření nebo šlehačky
půl litru zeleninového vývaru
sůl
případně špetička cukru

Postup:

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky – podle délky lusků.

2. V hrnci zeleninu osolíme a udusíme s malým množstvím vody.

3. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a povaříme.

4. Do této omáčky přidáme udušenou mrkev a fazolky a společně krátce povaříme. Někdo chuť ladí ještě špetkou cukru. Jako příloha – brambory.

Čtěte také