Mrkev s fazolkami

Když už vegetarián neví, čím by jídelníček obohatil...

Suroviny:
4-5 mrkví
asi 500 g čerstvých fazolek
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
kelímek smetany na vaření nebo šlehačky
půl litru zeleninového vývaru
sůl
případně špetička cukru

Postup:

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky – podle délky lusků.

2. V hrnci zeleninu osolíme a udusíme s malým množstvím vody.

3. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a povaříme.

4. Do této omáčky přidáme udušenou mrkev a fazolky a společně krátce povaříme. Někdo chuť ladí ještě špetkou cukru. Jako příloha – brambory.

Čtěte také

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.