Mrkev s fazolkami
Když už vegetarián neví, čím by jídelníček obohatil...
Suroviny:
4-5 mrkví
asi 500 g čerstvých fazolek
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
kelímek smetany na vaření nebo šlehačky
půl litru zeleninového vývaru
sůl
případně špetička cukru
Postup:
1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky – podle délky lusků.
2. V hrnci zeleninu osolíme a udusíme s malým množstvím vody.
3. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a povaříme.
4. Do této omáčky přidáme udušenou mrkev a fazolky a společně krátce povaříme. Někdo chuť ladí ještě špetkou cukru. Jako příloha – brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.