Mostecký hipodrom, to nejsou jenom koně

3. květen 2012

Jarní parkurové závody města Mostu přilákaly na Hipodrom několik desítek lidí, většinou rodin s dětmi. Parkurové závody nejsou sice tak navštěvované jako dostihy, chodí sem ale lidé, kteří mají koně doopravdy rádi a mají k nim vztah.

Ke koním a hlavně k dostihům patří i sázení. Vsadit se dá třeba jen dvacetikoruna nebo několik tisíc, vsadit si můžete na nejrychlejšího koně, nebo třeba na umístění do třetího místa.

Na letošní rok je opět připraveno několik dostihů a parkurových závodů, vrcholem sezóny bude dostih OAKS 21 července. V areálu najdete i stáje a rádi vás tam naučí na koních jezdit. Na hipodrom můžou každý den vyrazit také in-line bruslaři - okruh vede podél dostihové dráhy.

Na letošek ale chystá Hipodrom jednu novinku – a to pro gurmány. Odstartuje jí 26. května akcí grilování s Pohlreichem. Tento známý kuchař bude v areálu od 14 hodin připravovat dobroty na nově instalovaných grilech, které už na místě zůstanou nastálo.

Jestli tedy rádi grilujete a není to pro vás do Mostu daleko, můžete se na hipodrom vypravit, zasportovat si a večer si dopřát pohodu u grilu...

autor: Milan Král
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.