Most je opět bez tepla

17. březen 2004

Bez tepla a teplé vody zůstali od rána obyvatelé sedmdesátitisícového Mostu. Přerušení dodávek způsobila hodinu po půlnoci trhlina na horkovodu, kvůli níž uniklo velké množství topné vody z rozvodné sítě. Dodávky by měly být obnoveny do čtvrtečního rána.

Potrubí prasklo hodinu po půlnoci mezi sportovní halou a křižovatkou ulic Budovatelů a Moskevská. "Okamžitě jsme zahájili práce na odstranění havárie a předpokládáme, že k obnovení dodávky tepla dojde nejpozději zítra ráno," řekla Českému rozhlasu mluvčí teplárny Petra Šebková.

Teplárna United Energy, která zásobuje oblast Mostu, Chomutova a Jirkova, se s prasklým potrubím v poslední době potýká často. Mostečané zůstali bez tepla a teplé vody už v lednu, nejvíce ale havárie postihly obyvatele Chomutova a sousedního Jirkova, kde žije zhruba 70.000 lidí.

Od loňského září v Chomutově zaznamenali přerušení dodávek tepla už čtrnáctkrát. Vedení Chomutova proto nechalo prověřit oprávněnost opakovaných výpadků tepla a v případě, že se prokáže pochybení teplárny, chce po podniku požadovat náhradu.

autoři: Eva Holá , dka
Spustit audio