Mořská štika na kari
Rychlá příprava, báječná chuť... A ještě poslouží zdraví!
Suroviny:
500 g filé z mořské štiky
3-4 lžíce másla
2 čajové lžičky kari
4 stroužky česneku
sůl
pepř
citronová šťáva
Postup:
- Plátky masa osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme kari kořením.
- Máslo rozehřejeme, vložíme na něj okořeněné filé, přidáme na plátky nakrájený česnek a po obou stranách opečeme. Obracíme opatrně.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a každý si rybu ještě podle chuti pokape citronem.
Související
-
Štika s modrým sýrem
Suroviny: 700 -750 g štiky, 50 g sádla nebo oleje, 200 g sýra s modrou plísní, 100 ml smetany, trocha hladké mouky, sůl, drcený kmín, provensálské koření.
-
Štika po pražsku
Suroviny: Asi tři čtvrtě kg štiky, 8 lžic oleje, trochu rybího vývaru, 4-5 stroužků česneku, mletá paprika, zázvor, sůl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.