Míšeň - město porcelánu a tisícileté tradice vaření piva. A pro Čechy česky psaný průvodce

22. červenec 2015

Prost! čili Na zdraví! Tisíc let piva v Sasku, to je titul výstavy věnované saskému pivu na zámku Albrechtsburg.

Poprvé se o saském pivu zmínil ve své kronice Dětmar Mersburský, když popisoval, jak požár Míšně, založený polským vojskem, hasili obyvatelé města medovým pivem.

Výstava se věnuje vývoji pivovarnictví a pivní kultury v Sasku během celých deseti století. Dozvíte se, jak se v kterých dobách pivo vyrábělo, z čeho se pilo, jaký mělo pivo v které době význam a podobně.

Míšeňskou pivní výstavu doplňuje multimediálními prezentace přístupná i turistům z Česka. Jak je na míšeňském zámku zvykem, k dispozici je česky psaný průvodce.

Že vám k tomu vyprávění o pivu chybí to pivo ve sklenici? Na zámku Albrechtsburg myslí i na to. Jedna z výstavních místností je zařízena jako hospoda a takzvaná pivní zahrádka. Tady si mohou návštěvníci sednout a ochutnat některé ze saských piv.

Kromě toho se před zámkem pravidelně představují některé ze saských pivovarů. Nejbližší prezentace jsou plánované na dny od 24.července do 26.července. Představí se na nich největší a nejznámější saský pivovar a malý soukromý pivovar ze Zwickau. Dobrá zpráva pro řidiče! V Německu můžete po vypití jednoho piva klidně za volant.

Spustit audio