Masové kuličky v zelí
Zelí můžete použít čerstvé hlávkové nebo kysané...
Ingredience
- 400 g mletého vepřového masa
- šálek uvařené rýže
- 1 vejce
- půl cibule, případně 2 stroužky česneku
- půl kg zelí
- 2-3 lžíce rajského protlaku
- sůl
- mletý pepř
- trochu oleje
- špetka cukru, mleté nové koření
Postup:
- Mleté maso smícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, případně s prolisovaným česnekem, rýží a podle chuti osolíme, opepříme.
- Z hmoty tvoříme kuličky menší než pingpongový míček a ze všech stran je osmažíme na oleji. Osmažené kuličky vyndáme na teplý talíř a odložíme.
- Do kastrolu přidáme trochu oleje, vložíme nakrájené zelí, a pokud je čerstvé, tak osolíme. Můžeme vyladit trochou mletého nového koření a špetkou cukru. Mírně podlijeme, podusíme a nakonec vmícháme protlak.
- Když je zelí skoro hotové, naskládáme na něj osmažené masové kuličky, ještě mírně podlijeme a dodusíme společně.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka