Martinovy roštěnky

Renata Pírková na ně nedá dopustit Suroviny a postup: 4 roštěnky lehce naklepeme, okraje několikrát nařízneme, aby se pak plátky masa nekroutily, osolíme, opepříme, na kousku rozehřátého sádla z obou stran opečeme a pak odložíme do tepla. Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 2 na proužky nakrájené kapie, 1 sekanou feferonku, podusíme, pak zaprášíme 1-2 lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme trochou vody a povaříme, až šťáva zahoustne. Nakonec přidáme lžíci obyčejné hořčice a necháme jen přejít var. Touto šťávou pak přeléváme hotové roštěnky už na talíři. Podáváme s rýží.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.