Marokánky
Suroviny: 250ml šlehačky, 150g kandovaného ovoce, 150g ořechů, 150g cukru, půl sáčku vanilkového cukru a 20g hladké mouky.
Postup: Šlehačku, cukr, vanilkový cukr a mouku za stálého míchání svaříme a odstavíme. Přisypeme na malé kousky nasekané ořechy a kandované ovoce. Připravíme si vymazaný a moukou vysypaný plech, na který lžičkou uděláme z těsta malé placičky. Zvolna pečeme. Až marokánky vychladnou tak je zespoda potřeme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.