Marokánky
Suroviny: 250ml šlehačky, 150g kandovaného ovoce, 150g ořechů, 150g cukru, půl sáčku vanilkového cukru a 20g hladké mouky.
Postup: Šlehačku, cukr, vanilkový cukr a mouku za stálého míchání svaříme a odstavíme. Přisypeme na malé kousky nasekané ořechy a kandované ovoce. Připravíme si vymazaný a moukou vysypaný plech, na který lžičkou uděláme z těsta malé placičky. Zvolna pečeme. Až marokánky vychladnou tak je zespoda potřeme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.