Marinované kuře

Samotná příprava je rychlá, ale musíte připočítat ještě nějaký čas na marinování.

Suroviny:

1 kuře

půl hrnku sójové omáčky

3 lžíce medu

půl lžíce strouhaného čerstvého zázvoru

1 stroužek česneku

2-3 lžíce oleje

sezamová semínka

Postup:

  1. Kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme použít i jen stehna.
  2. V misce smícháme sójovou omáčku, med, zázvor a utřený česnek a do této marinády naložíme porce kuřete, dobře je ze všech stran potřeme.
  3. Necháme odležet aspoň dvě hodiny – ale klidně i přes noc. Položíme do pekáčku s trochou oleje a při 180 stupních pečeme do měkka.
  4. Marinádu v kastrůlku necháme zredukovat do konzistence hustého medu a upečené kuře se jí polije a posype opraženými sezamovými semínky. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.