Lyžařský areál v Českém Jiřetíně – kvalita „za hubičku“

3. březen 2017

Tentokrát vás zveme na prohlídku lyžařského areálu v Českém Jiřetíně na Mostecku. Jde o malý skiareál, jen kousek od hranic s Německem, který vám rozhodně peněženku nevyprázdní. Přitom tu najdete kvalitní, uměle zasněžované, sjezdovky, nechybí tu skibar, bufet ani restaurace a součástí lyžařského střediska je i škola lyžování s vlastním vlekem. V okolí najdete i udržované tratě pro běžkaře a v létě cyklostezky.

Areál leží v nadmořské výšce od 600 – 800 m n. m. a s parkováním tu nebudete mít rozhodně problém. Najdete tu tři velká parkoviště a jedno přímo pod sjezdovkou U Kostela. Sjezdovky s názvy U Kostela, Mlejnky a Čerťák jsou propojené lyžařskými cestami, a tak není zapotřebí se nějak komplikovaně přesouvat.

Celodenní skipas stojí 300 korun, půldenní lyžování na všech sjezdovkách vás přijde na 200 a koupit si můžete jednotlivé jízdy podle vleků za 15 a 20 korun. Součástí lyžařského střediska je i škola lyžování s vlastním vlekem, kde skupinová výuka stojí 300 a individuální 350 korun.

Na dohled od skiareálu je i jedna místní zajímavost – kostelík, který sem byl v 60. letech přestěhovaný z Flájí. Zajímavá je i stezka kolem uměle vytvořeného kanálu na plavení dřeva nebo nedaleká Flájská přehrada.

Objevovat tu můžete klidně i týden a ubytovat se přitom můžete v několika penzionech přímo v obci. Lyžařský reál Český Jiřetín, kam vám cesta autem z Litvínova bude trvat přibližně půl hodiny, je v provozu každý den od 9 do 16 hodin.

autor: Milan Král
Spustit audio