Lyžařský areál na Klínovci ‒ „malé Rakousko“ na svazích Krušných hor

10. únor 2017

Skiareál na Klínovci je z části v Ústeckém a z části v Karlovarském kraji. Najdete tu necelých 19 kilometrů upravených tratí všech obtížností. Připraveni jsou i na běžkaře, na které tu čeká 49 kilometrů upravených běžkažských tras.

Na vrchol Klínovce vás vyvezou čtyři sedačkové lanovky a na dvou z nich najdete i krycí bubliny, které lyžaře chrání před rozmary počasí. Mají tu i čtyři vleky, takže tu během hodiny odbaví více než 14 000 lidí.

Pokud by vám ale tohle všechno nestačilo, vyzkoušet můžete sousední areál u německého Oberwiesenthalu. Stačí si zakoupit skipas na den a půl a můžete lyžovat i v tam ‒ v tom případě už máte k dispozici 33 kilometrů upravených sjezdovek. Každou hodinu přitom jezdí zdarma ski bus mezi vrcholy.

„Denní ski pas stojí 680 korun, a jako jedni z mála umožňujeme i nákup online,“ prozradila mluvčí areálu Hana Hoffmanová.

Nejdelší sjezdovka na Klínovci, Jáchymovská, má skoro tři kilometry. V areálu najdete ještě dva dětské parky, kde jsou k dispozici pohyblivé pásy.

Nejmenší lyžaři do šesti let se tu svezou zdarma. Výhodnější jízdné pak mají děti do 16 let a senioři. Ušetřit můžete i při nákupu rodinného skipasu.

Na sjezdovkách a v jejich blízkosti najdete několik restaurací, populární skibary ale i klasické stánky s občerstvením. Pro návštěvníky je připraveno 2 500 parkovacích míst a v následující sezóně jich dalších 500 přibyde. Najdete tu několik půjčoven včetně servisu a lyžařské školy jsou tu hned čtyři.

„Každý den máme otevřeno od 9 do 165, včetně svátků. Večerní lyžování probíhá od 16 do 21 hodin,“ dodává Hana Hoffmanová.

autor: Milan Král
Spustit audio