Litá buchta
Saň a bitva jsou líté, buchty zas mohou být lité...
Suroviny a pracovní postup: Těsto připravíme z hrnku polohrubé mouky, půl hrnku cukru krupice, hrnku mléka, 2 vajec, prášku do pečiva a vanilkového cukru. Zamícháme a nakonec vmícháme talíř strouhaných jablek nebo jiného ovoce nebo cukety. Další obměny - místo prášku do pečiva dáme prášek do perníku a přidáme rozinky a ořechy nebo těsto s práškem do pečiva ochutíme 1 vanilkovým cukrem a mletou skořicí nebo přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a rozinky. Pečeme půl hodiny.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE LUMBACHOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.