Lepenice
Lepenice nejen lepí, ale taky chutná...
Suroviny a postup: Oloupané brambory uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Zvlášť udusíme nakrájené kysané zelí. Brambory scedíme, rozmačkáme, zalijeme horkým mlékem (na čtvrt kg brambor asi 2 lžíce), vmícháme zelí a na talíři pak přelijeme nakrájenou cibulkou, osmaženou na sádle nebo jiném tuku.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.