Lepenice

Lepenice nejen lepí, ale taky chutná...

Suroviny a postup: Oloupané brambory uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Zvlášť udusíme nakrájené kysané zelí. Brambory scedíme, rozmačkáme, zalijeme horkým mlékem (na čtvrt kg brambor asi 2 lžíce), vmícháme zelí a na talíři pak přelijeme nakrájenou cibulkou, osmaženou na sádle nebo jiném tuku.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.