Lahůdkový křen
Anna Hocká doporučuje… Suroviny a postup: Umeleme 45 dkg křenu, přidáme 4 dkg cukru krystal, lžičku soli, 2 dl převařené vody, 1 dl octa a 1 dl oleje, promícháme, naplníme do skleniček s uzávěrem a uložíme do chladu, vydrží asi 4 měsíce a na tu dobu není třeba sterilovat. Křen je k dostání i v zimě a můžeme si ho připravit kdykoli.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A ANNA HOCKÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.