Labská nábřeží v Drážďanech ožijí festivalem

20. červen 2012

Saská metropole Drážďany bude od pátku 22. do neděle 24. června žít už 22. ročníkem festivalu Elbhangfest. Čili festivalem labských strání. Místem konání jsou poříční drážďanské čtvrti Loschwitz, Wachwitz, Niederpoyritz, Hosterwitz a Pillnitz.

Na programu je více než čtyři sta akcí: koncerty různých hudebních směrů a žánrů, performance, divadelních představení, večírky, sportovní akce i výstavy. Nebudou chybět ani akce pro děti.

V sobotu 23.června projde labskými nábřežími veselý průvod na téma „Věčnost a ženskost“. Vychází v 11 hodin z Loschwitz od kostela a zhruba v půl druhé dorazí do Pillnitz.

Součástí slavností je také Festival dračích lodí, kterého se zúčastní dva a půl tisíce amatérských sportovců, kteří budou bojovat o dvacet dva pohárů.

Vstupné na jeden festivalový den je 7 €, na všechny tři dny 12 €. Děti do 13 let mají vstup volný. Vstupenka slouží i jako jízdenka na festivalovou dopravu a je možné si k ní koupit i lístek na plavbu parníkem Saské paroplavby za výhodnou cenu 5 €. Více na www.elbhangfest.de.

Spustit audio