Kuřecí stehna na hořčici a tymiánu

Na přípravu stačí jeden pekáček!   

Suroviny:

4 kuřecí stehna

900 g syrových brambor

200 ml smetany

máslo na vymazání pekáčku

4 lžíce plnotučné hořčice

tymián

sůl

Postup:

  1. Pekáček, nebo zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, hořčicí a tymiánem.
  3. Kuřecí stehna osolíme, vložíme do pekáčku a obsypeme je ochucenými bramborami. Pokud máme málo místa, vložíme část brambor i pod kuře.
  4. Podlijeme smetanou a pečeme. Pokud je třeba, přidáváme během pečení trošku horké vody, aby se jídlo nepřichytlo.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.