Kuřecí stehna na hořčici a tymiánu

Na přípravu stačí jeden pekáček!   

Suroviny:

4 kuřecí stehna

900 g syrových brambor

200 ml smetany

máslo na vymazání pekáčku

4 lžíce plnotučné hořčice

tymián

sůl

Postup:

  1. Pekáček, nebo zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, hořčicí a tymiánem.
  3. Kuřecí stehna osolíme, vložíme do pekáčku a obsypeme je ochucenými bramborami. Pokud máme málo místa, vložíme část brambor i pod kuře.
  4. Podlijeme smetanou a pečeme. Pokud je třeba, přidáváme během pečení trošku horké vody, aby se jídlo nepřichytlo.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.