Kuřecí stehna na hořčici a tymiánu
Na přípravu stačí jeden pekáček!
Suroviny:
4 kuřecí stehna
900 g syrových brambor
200 ml smetany
máslo na vymazání pekáčku
4 lžíce plnotučné hořčice
tymián
sůl
Postup:
- Pekáček, nebo zapékací mísu vymažeme máslem.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, hořčicí a tymiánem.
- Kuřecí stehna osolíme, vložíme do pekáčku a obsypeme je ochucenými bramborami. Pokud máme málo místa, vložíme část brambor i pod kuře.
- Podlijeme smetanou a pečeme. Pokud je třeba, přidáváme během pečení trošku horké vody, aby se jídlo nepřichytlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.