Kuřecí polévka s quinoou
Využijeme kuřecí drůbky nebo skelet, křidýlka…
Ingredience
- základ na vývar – drůbky, skelet nebo křidýlka…
- sůl
- případně 1 malá cibule
- hrst quinoy
- zelená petrželka
Postup:
- Základ na vývar dáme vařit do osolené vody, pro lepší barvu můžeme přidat malou neoloupanou cibuli.
- Až v závěru vaření přidáme quinou, povaříme.
- Drůbky nakrájíme, případně obereme maso ze skeletu, vrátíme do polévky a na talíři pak ještě přidáme zelenou petrželku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka