Kuřecí "jáhloto" (podle vzoru rizoto...)
Jáhly s masem aneb...
Suroviny: 200 g jáhel, asi 1/4 kg kuřecího masa - nejlépe prsíčka, 3 různě barevné papriky, 4 rajčata, 1 cibule, olej, sůl, pepř, majoránka, petrželka a strouhaný sýr podle chuti.
Pracovní postup: Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, vložíme spařené jáhly a rovněž osmahneme, pak zalijeme vařící vodou, přisolíme a udusíme. Mezitím na oleji osmahneme nudličky kuřecího masa, přidáme nakrájené papriky a rajčata, trochu podlijeme, okořeníme a udusíme. Nakonec do této směsi přidáme jáhly a promícháme. Na talíři sypeme sýrem a zdobíme petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.