Kuře v medu a na jablku
Netrapte se tím, jaká jablka Keltové pěstovali...
Suroviny a pracovní postup: Kuře opláchneme, osušíme a vně i uvnitř osolíme a opepříme. Jablko vykrojíme, oloupeme a rozkrájíme na plátky, přidáme k němu na kolečka nakrájenou cibuli, okořeníme špetkou skořice a tlučeného hřebíčku a tuto směs vložíme do kuřete. Sepneme kovovou jehlou nebo sešijeme režnou nití, celé kuře potřeme rozpuštěným máslem a medem a dáme péci - trochu podlijeme a během pečení podléváme podle potřeby, asi za tři čtvrtě hodiny ještě jednou kuře potřeme medem a dopečeme doměkka.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka