Kuře srbské

Ani balkánská kuchyně by se bez kuřete neobešla...

Suroviny: 2 kuřecí stehna, 100 g slaniny, lžíce oleje, 1 cibule, 2 rajčata, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), citron, malá sklenka kysané smetany, sůl a pepř.

Pracovní postup: Stehna osolíme, opepříme a na oleji opečeme po obou stranách. Vyndáme, na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, pak přidáme malé kostičky zeleniny, osmahneme, podlijeme trochou vody a společně s masem dodusíme doměkka. Před koncem přidáme předem spařená, oloupaná rajčata, ze kterých odstraníme i semínka, vmícháme smetanu a hojně zakapeme citronem. Necháme vychladnout a nejlepší je nechat i přes noc rozležet.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.