Kuře srbské
Ani balkánská kuchyně by se bez kuřete neobešla...
Suroviny: 2 kuřecí stehna, 100 g slaniny, lžíce oleje, 1 cibule, 2 rajčata, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), citron, malá sklenka kysané smetany, sůl a pepř.
Pracovní postup: Stehna osolíme, opepříme a na oleji opečeme po obou stranách. Vyndáme, na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, pak přidáme malé kostičky zeleniny, osmahneme, podlijeme trochou vody a společně s masem dodusíme doměkka. Před koncem přidáme předem spařená, oloupaná rajčata, ze kterých odstraníme i semínka, vmícháme smetanu a hojně zakapeme citronem. Necháme vychladnout a nejlepší je nechat i přes noc rozležet.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.