Kuře s chřestem v alobalu
Suroviny: 200 g zeleného chřestu, 1 menší mrkev, 2 rajčata, 2 kuřecí prsní řízky (po 150g), 1 polévková lžíce olivového oleje, sůl, barevný pepř, ocet balsamico, 150 g bílého jogurtu (1,5 % tuku), oregano, bazalka, tymián, alobal.
Postup: Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Na jedno maso- jeden alobal, který potřete tenkou vrstvou oleje. Do středu folie rozložte kolečka rajčat, tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypte je bazalkou a na ně navrstvěte kousky chřestu a nudličky mrkve. Maso lehce potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a tymiánu. Nakonec maso položte na zeleninu. Alobal pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára. Balíčky položte na pečicí plech a duste ve střední části trouby asi 30 minut při 200°. Jogurt smíchejte s bylinkami, barevným pepřem a octem balsamico. Kuřecí prsíčka z alobalu podávejte s jogurtovým dipem. Recept je vhodný pro redukční dietu. Pokrm obsahuje velké množství bílkovin a je možné si ho připravit na oběd i na večeři. Pokud se nejedná o redukční dietu, jako příloha jsou nejlepší brambory na loupačku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.