Kuře s česnekem

Sherry je bílé víno s přídavkem vinného destilátu a doma se rozhodně neztratí, i když na recept potřebujete jen dvě lžíce.

Suroviny:
4 kuřecí stehna
4-5 stroužků česneku
2 lžíce vína sherry
2 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
1 bobkový list
půl šálku vývaru
petrželka

Postup:

1. Stehna vykostíme a nakrájíme na stejně velké kousky.

2. Smícháme papriku, sůl a pepř a ve směsi obalíme kousky masa.

3. Na oleji osmahneme neloupané stroužky česneku do hněda a vyndáme je. Na stejném oleji opečeme okořeněné kousky masa, přilijeme sherry, přivedeme do varu, vložíme bobkový list, přilijeme vývar a mírně asi 10 minut dusíme.

4. Mezitím vytlačíme obsah z opečených stroužků česneku a smícháme ho s drobně sekanou petrželkou. Pastu přidáme ke kuřeti a dodusíme do měkka – ještě asi 10 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.