Kuře po zahradnicku

Nekonečné jsou kuřecí variace...

Suroviny a pracovní postup: Kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme, poprášíme sladkou paprikou, okmínujeme. Do pečicí nádoby si nakrájíme 2 cibule a na ně dáme porce kuřete, trochu podlijeme a pečeme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou. Když je kuře dozlatova upečené, vyndáme ho a dáme do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme asi dvěma lžicemi hladké mouky, orestujeme a zalijeme buď vývarem nebo vodou, do které přidáme kousek kuřecí bujonové kostky. Necháme pomalu provářet, přidáme dva stroužky česneku, trochu sojové omáčky, podle chuti ještě osolíme. Pak scedíme a přidáme nakrájený květák nebo brokolici, nakrájenou mrkev a hrášek. Můžeme použít i směs zeleniny mražené. Necháme ještě 10 minut provařit. Podáváme s rýží nebo bramborem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU BLANKA TOMÁNKOVÁ!