Kuře na zeleném pepři

Méně obvyklá kombinace, ale pozornost si zaslouží.

Suroviny:

1 kuře

2 cibule

5-6 stroužků česneku

sklenka červeného vína

10-15 kuliček sušeného zeleného pepře

4 lžíce oleje nebo másla

sůl

Postup:

  1. Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a položíme do pekáčku s olejem prsíčky dolů. Mírně podlijeme, přidáme pepř a dáme péci.
  2. Po půlhodince pekáček otevřeme, kuře opatrně obrátíme prsíčky nahoru, obložíme ho osminkami cibule a celými oloupanými stroužky česneku, podlijeme malou sklenkou vína, přikryjeme a dopékáme.
  3. Když už je maso měkké, ještě krátce pečeme bez přikrytí, aby kůžička získala zlatý nádech.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.