Kuře na zeleném pepři
Méně obvyklá kombinace, ale pozornost si zaslouží.
Suroviny:
1 kuře
2 cibule
5-6 stroužků česneku
sklenka červeného vína
10-15 kuliček sušeného zeleného pepře
4 lžíce oleje nebo másla
sůl
Postup:
- Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a položíme do pekáčku s olejem prsíčky dolů. Mírně podlijeme, přidáme pepř a dáme péci.
- Po půlhodince pekáček otevřeme, kuře opatrně obrátíme prsíčky nahoru, obložíme ho osminkami cibule a celými oloupanými stroužky česneku, podlijeme malou sklenkou vína, přikryjeme a dopékáme.
- Když už je maso měkké, ještě krátce pečeme bez přikrytí, aby kůžička získala zlatý nádech.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.