Kuře na olivách
Pollo con olive… Suroviny a postup: Porce kuřete poprášíme hladkou moukou, na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme a odložíme do tepla. V kastrolu na horkém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, v konci přidáme i 2 nakrájené stroužky česneku a 1 bobkový list, osmahneme, přilijeme 1,5 dl bílého vína, krátce vaříme, pak přidáme 6 na čtvrtky nakrájených rajčat a 2 lžíce protlaku, uvedeme do varu a vložíme porce kuřete a hrstku černých oliv, pod pokličkou dusíme doměkka asi tři čtvrtě hodiny, občas zamícháme. Maso vyjmeme, omáčku chvíli povaříme, aby zhoustla. Můžete zkusit s vínem červeným a paprikami…
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.