Kuře halí-belí
Suroviny: 1 kuře, půl kg kysaného zelí, 5 dkg sádla, 2-3 cibule, dobrá klobása, mletá paprika, sůl.
Postup: Skleněnou zapékací mísu dobře vymažeme sádlem a vložíme kysané zelí, na něj naklademe kolečka cibule a položíme tam osolené porce kuřete, ještě poprášíme paprikou, zakryjeme a asi hodinu pečeme. V závěru přidáme nakrájenou klobásku, dopečeme. Příloha – knedlík jakýkoli.
Dobrou chuť vám přeje Zdena Zavoralová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.